torsdag 30 oktober 2008

Samhall

Jag arbetar på Samhall jag har arbetat där i 18 år så jag vet hur Samhall fungerar både innan och utan för. Förut så hjälpte staten till att skjuta till pengar för Samhalls räkning. Men nu har detta upphört så vi som är lite lätt arbetshandikappade får jobba skiten ur oss för att inte Samhalls verksamheten skall gå omkull..... Det är alltså vi som måste kämpa för att vi skall få ha Samhall kvar på marknaden och får därför jobba obekväma arbetstider.

Det är ju inte alla på Samhall som klarar utav att jobba hårt och på obekväma arbetstider så det blir vissa som får jobba hårdare än andra, ändå får vi alla lika lön för det har Samhall bestämt att så skall det vara.

Förut hade vi lönegrupper nyanställda var i lönegrupp 1 och dom som hade jobbat hårdast och längst var i lönegrupp 5 . Men det har Samhall tagit bort för folk var avundsjuka på dom som hade mer lön och dom begrep inte att dom som var i lönegrupp 5 hade mer erfarenhet och kunde mer en dom som låg i 2, 3 och 4 till exempel.

Enda skillnaden i dag mellan att arbeta på ett vanligt företag och att arbeta hos Samhall är att när man arbetar för Samhall så tar dom lite mera hänsyn till att man kan vara lite mera sjuk än vad andra är. På samhall så krävs det inte läkarintyg från första dagen lika fort som hos andra arbetsgivare.

Inga kommentarer: