måndag 3 november 2008

Carolinfallet

En 50-åring är dömd på grund ut av att ha döddat Carolin Stenvall Nu har polisen mer bevis mot gruvarbetaren han skall tydligen haft en medhjälpare till sitt brott men gruvarbetaren hävdar att polisen har fel bevismaterial mot honom.

50 åringen har försökt ta sitt eget liv i sin förra cell. Och är flyttad till en ny cell där han är bevakad av en sträng polis som sitter och passar honom utan för dörren till sin cell.

50 åringen påstår nämligen att han fortfarande har knuffat Carolin Stenvall på rastplatsen i Stenbron, en mil sydost om Gällivare.

I tidigare förhör har 50-åringen ofta gråtit.
– Alla förhören är tuffa för honom. Och det kanske blir ännu mer känslosamt för honom när kroppen har obducerats och man kan konstatera olika saker.

Gruvarbetaren har suttit häktad med fulla restriktioner i snart tre veckor. Förra helgen flyttades han till Porsöanstalten i Luleå.
Det mesta av tiden tillbringar han i sin cell, med väggfasta möbler och en liten glugg till toalett.
Trebarnspappans familj fortsätter att stötta honom. I går skickade hans fru en kasse med tidskrifter till honom.

Det enda han kan göra mellan måltiderna är läsa, lägga pussel eller packa plåster. Minst en timme om dagen får han promenera utomhus i rastgården.
För en dryg vecka sedan kunde Aftonbladet avslöja att polisen misstänker att 50-åringen sköt Carolin Stenvall från nära håll i huvudet med sitt jaktgevär.

Aftonbladet

Inga kommentarer: