måndag 3 november 2008

Skolpilikt för 6-åringar

Inför skolplikt för sexåringar så att grundskolan blir tioårig.
Låt de yngre barnen ha både naturvetenskap och främmande språk i förskolan, föreslår en grupp inom moderaterna.

Riksdagsledamoten Margareta Pålsson, som lett arbetet med att ta fram förslagen till framtida skolpolitik, vill att förskoleklassen för sexåringarna görs obligatorisk. Förskoleklassen görs helt enkelt om till första året i grundskolan som därmed blir tioårig, och samtidigt ska dagens tre timmars undervisning utökas till fyra timmar.

Relativt enkel
– Vi vet att lusten att lära är som störst i de här åldrarna. Vi vet också att 96 procent av alla barn i Sverige går i förskoleklass. Det är därmed en reform som är relativt enkel att genomföra. Skillnaden blir att vi kan få tydligare mål och riktlinjer. Ingenstans talas det om vad man ska göra i förskoleklassen, säger Margareta Pålsson.
Hon understryker att personalen som ska undervisa sexåringarna måste vara utbildade i läs- och skrivinlärning.

Jag tycker Inte att 6 åringar skall få ha skolplikt dom är för små tycker jag. Barn skal få leka så länge dom är barn för dom är barn en kort tid nu för tiden !

Barn växer upp så fort redan vid 11-12 års ålder så sminkar sig nästan alla flickor nu för tiden jag tycker det är förtidigt men som dom säger att det är ett vist grupptryck i skolan nu för tiden.

Aftonbladet

Dagen

Inga kommentarer: